Kies je domeinnaam in 5 simpele stappen.
Een van de belangrijkste stappen die je zet als je een website bouwt is het kiezen van een domeinnaam. Een domeinnaam is jouw unieke naam op het internet, je kunt dit zien als je eigen online adres. Een domeinnaam is opgebouwd uit twee stukken. Het eerste deel is de naam en kun je helemaal zelf verzinnen. Het laatste deel is de zogenaamde domeinentensie zoals bijvoorbeeld .nl, .be, of .com. Je hebt keuze uit honderden verschillende domeinextensies. De domeinnaam wordt ook gebruikt voor je e-mailadressen.
De domeinnaam die je gaat kiezen kan veel invloed hebben op de hoeveelheid bezoekers die je site bekijken. Hieronder lees je een aantal tips voor het kiezen van een goede domeinnaam.
1
Waar ben ik echt goed in?
Kies een domeinnaam waar jij achter staat. Wees specifiek: je kunt niet alles! Kies datgene waar jij in uitblinkt. Ben het ontbrekende puzzelstukje. Als je alles doet ben je maar gemiddeld. Zorg voor een herkenbare naam die past bij datgene wat JIJ wil uitstralen. Vaak is het simpel: je familie- of merknaam.
2
Keep it simple: gebruik .NL of .COM
Bijna iedereen in Nederland gaat ervan uit dat je website eindigt op .NL, waarom jij dan niet? Een .NL domeinnaam draagt bij aan het vertrouwen en professionele uitstraling van je website. Doe je (ook) zaken over de grens? dan is de .COM of .EU extensie wat voor jou, of nog beter, claim alle drie de extensies voordat iemand anders jouw briljante naam inpikt! Onze tip: registreer alle domeinextensies van de landen waar je zaken doet. Je kunt alle extensies doorlinken naar één website zodat je bezoeker altijd op de juiste plek uitkomt.
3
Zo kort mogelijk
Korte woorden onthouden we makkelijker dan lange woorden. Kies een domeinnaam die zo kort mogelijk is. Gebruik ook geen streepjes in je domeinnaam want bezoekers vergeten dit. Hoe korter de domeinnaam, hoe minder je bezoeker hoeft in te typen.
4
Spellen blijft moeilijk
Maak het jezelf en je bezoekers zo makkelijk mogelijk. Mensen hebben moeite met het spellen van namen. Kies daarom een domeinnaam die maar één mogelijke spellingswijze heeft zodat er geen twijfels ontstaan.
5
Eerst je domeinnaam, dan naar het KVK!
Registreer éérst je domeinnaam en ga daarna pas naar de Kamer van Koophandel. Er zijn geautomatiseerde tools die nieuwe domeinnamen registreren op basis van nieuwe KVK inschrijvingen. Dit wordt ook geadviseerd door het KVK.
Wis je dat...
… een .NL domeinnaam maximaal 63 tekens lang mag zijn?
Wist je dat...
Wist je dat...
Heb je jouw domeinnaam gekozen?
Wist je dat je met onze gebruiksvriendelijke website builder je website binnen enkele minuten online hebt staan? Lees meer.
Lees verder
Zo kun je phishingmails herkennen
Phishing is een nieuwe manier die internetoplichters gebruiken om jouw gevoelige informatie te achterhalen. Via e-mails en soms telefonisch doet de oplichter zich voor als iemand anders om jouw wachtwoorden, creditcardgegevens of pincode te achterhalen. Lees in onze blog hoe je een phishingmail kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen.
5 tips om veilig te internetten
Even een e-mail beantwoorden, Facebook checken of online de krant lezen. Iedereen wil het internet zo veilig mogelijk gebruiken. Hoe voorkom je dat al je bestanden worden gegijzeld of dat je klikt op een phishing mail? Lees onze tips hoe jij je kunt beschermen tegen virussen en internetcriminelen.
Activeer God mode in Windows 10
Sinds Windows 8 heeft Microsoft ervoor gekozen om het vertrouwde configuratiescherm te splitsen naar 2 interfaces. De meeste gebruikers zijn niet blij met deze keuze. Voor de ene instelling moet je naar het configuratiescherm, voor de andere naar de nieuwe instellingen app. Wat de meeste mensen niet weten is dat Microsoft een verborgen feature heeft om alle instellingen overzichtelijk in één scherm te tonen: God Mode.