WiFi wachtwoord vergeten? Zo vind je hem terug.

HomeWiFi wachtwoord vergeten? Zo vind je hem terug.

Workshop: achterhaal je Wifi wachtwoord.

Het is aan te bevelen het standaard Wifi wachtwoord van je router aan te passen. Als je een eigen Wifi wachtwoord kiest, is het van belang dat dit wachtwoord niet makkelijk te raden is door andere mensen. Een simpel wachtwoord onthoud je natuurlijk veel makkelijker, gebruik echter niet je achternaam, postcode of straatnaam. Korte, simpele en voor de hand liggende wachtwoorden zijn makkelijk te kraken door kwaadwillende. Kom niet in de verleiding en gebruik altijd een combinatie van (hoofd)letters, cijfers en speciale tekens en schrijf dit wachtwoord goed op.

Het Wifi wachtwoord hoef je alleen de eerste keer dat je verbinding maakt in te vullen. Hierna onthoudt je laptop of telefoon het wachtwoord. Mocht je bij een familielid of vriend zijn waar je al eens geweest bent, en waar je laptop al verbinding heeft, hoef je diegene niet meer opnieuw om het wachtwoord te vragen. Maar wat nu als je je Wifi wachtwoord vergeten bent? Met Windows 10 kun je heel eenvoudig het wachtwoord van een Wifi netwerk achterhalen.

Lees verder onder de afbeelding

Wifi wachtwoord achterhalen met Windows 10

Windows 10 slaat het wachtwoord van elk Wifi netwerk waarmee je ooit verbinding hebt gemaakt op. Volg onderstaande stappen om het Wifi wachtwoord te achterhalen.

  1. Open het startmenu en typ het woord ‘netwerkstatus‘.
  2. Open de app die in beeld komt: klik op ‘Netwerkstatus
  3. Het scherm ‘Instellingen’ wordt geopend. Klik op ‘Adapteropties wijzigen‘.
  4. Een nieuw scherm wordt geopend. Klik met de rechtermuisknop op je Wifi netwerk.
  5. Klik op ‘Status‘.
  6. Het scherm ‘Status van Wi-Fi‘ wordt geopend. Klik op de knop ‘Eigenschappen van draadloos netwerk‘.
  7. Er wordt een nieuwe scherm getoond. Klik bovenin op het tabblad ‘Beveiliging‘.
  8. Het wachtwoord is nog verborgen. Vink de optie ‘Tekens weergeven‘ aan.
  9. Je kunt je Wifi wachtwoord nu aflezen.

Lees verder

20juni 2020

Zo kun je phishingmails herkennen

By |20 juni 2020|Categorieën: Virus en phishing|Label: , , , |0 Reacties

Phishing is een nieuwe manier die internetoplichters gebruiken om jouw gevoelige informatie te achterhalen. Via e-mails en soms telefonisch doet de oplichter zich voor als iemand anders om jouw wachtwoorden, creditcardgegevens of pincode te achterhalen. Lees in onze blog hoe je een phishingmail kunt herkennen en wat je ertegen kunt doen.

24mei 2020

5 tips om veilig te internetten

By |24 mei 2020|Categorieën: Virus en phishing, Website en internet|Label: , , |0 Reacties

Even een e-mail beantwoorden, Facebook checken of online de krant lezen. Iedereen wil het internet zo veilig mogelijk gebruiken. Hoe voorkom je dat al je bestanden worden gegijzeld of dat je klikt op een phishing mail? Lees onze tips hoe jij je kunt beschermen tegen virussen en internetcriminelen.

21mei 2020

Activeer God mode in Windows 10

By |21 mei 2020|Categorieën: Windows 10|Label: , , |0 Reacties

Sinds Windows 8 heeft Microsoft ervoor gekozen om het vertrouwde configuratiescherm te splitsen naar 2 interfaces. De meeste gebruikers zijn niet blij met deze keuze. Voor de ene instelling moet je naar het configuratiescherm, voor de andere naar de nieuwe instellingen app. Wat de meeste mensen niet weten is dat Microsoft een verborgen feature heeft om alle instellingen overzichtelijk in één scherm te tonen: God Mode.

HULP NODIG?
Wij staan altijd voor je klaar.

STEL JE VRAAG
2020-06-20T17:39:43+02:00
Go to Top